“Pienso, luego Yoigo”

Posted on Posted in blog

Amb l’aparició de Yoigo les companyies de telefonia mòbil van veure que un altre món era possible. Es va iniciar una nova forma de fer i dir les coses. Un nou missatge per a una nova marca: diversió, proximitat i transparència. Yoigo ens va presentar un nou posicionament de marca que va canviar el panorama mòbil i en certa manera va obligar a la competència a posicionar-se i dotar-se d’un missatge més humà, obert i proper.

Però els mercats s’imposen amb força i la competència també, amb l’arribada de MÁSmovil, PepePhone, LlamaYa! o Happymóvil, Yoigo es va veure obligada a replantejar-se el seu posicionament, a diferenciar-se de la nova competència. Un desencert absolut, amb l’eslògan “Visca la diferència” va ser incapaç de diferenciar-se de la resta de marques. En aquest moment el valor de Yoigo es va construir a partir d’eslògans i impactes a les audiències (GRP). Com era d’esperar, la marca es va autodestruir i va caure en la indiferència.

yoigo-viva-la-diferencia

En el seu tercer intent de posicionament de marca, Yoigo ens presenta aquest any “Penso, Després Yoigo” un clar missatge que aprofundeix en la intel·ligència i l’enginy de la marca per oferir un producte de baix cost, un territori de marca ocupat per Lowi.

26276470_167628597333464_6434868084749631488_n

Amb el preu com el seu principal Reason Why, la marca perd el valor que la fa única, diferent i desitjada. I es converteix en una marca més, sense res a aportar a les seves audiències. Un altre intent de posicionament de marca, veurem que passa … Serà capaç de posicionar-se al mercat, ser una marca diferent i desitjada per les seves audiències?