vitaldent

Quan un somriure esdevé una crisi. El cas Vitaldent

Posted on Posted in blog, Sin categoría

Una marca tarda a construir-se molts anys, però es pot destruir en uns segons. El cas de Vitaldent és un clar exemple de gestió de crisi empresarial que amb el suport d’un equip de professionals en 48 hores van capgirar l’efecte negatiu que patia la marca.

 

La gestió del propietari de la franquícia Vitaldent va ser portada de diaris, telenotícies i protagonista de la conversa pública generada a les xarxes socials durant un bon grapat de dies. La corrupció del seu propietari va fer malbé una marca reputada. El somriure de Vitaldent  es va convertir en indignació i frustració per part dels franquiciats, treballadors, clients i l’opinió pública.Tota la cúpula de l’empresa, entre altres delictes, va ser acusada de blanqueig de capitals.

 

“We are more than smile, we are Vitaldent” amb aquest claim l’equip de crisi de l’empresa Llorente & Cuenca va capgirar en 48 hores la situació negativa que afectava l’empresa, als treballadors i la salut dental de milers de clients.

 

Amb els comandaments intermedis que quedaven a l’empresa, l’equip de crisi va elaborar una acció de contenció en els mitjans basada en la transparència, l’agilitat informativa i, el més important, posar el pacient al centre de la comunicació.

 

Va ser, en definitiva, un tallafoc entre els gestors detinguts i la solidesa d’un model de negoci basat en l’excel·lència, la professionalitat i la qualitat humana dels treballadors. L’acció iniciada a les xarxes socials va esdevenir un moviment espontani de treballadors i pacients de Vitaldent que sota l’etiqueta “Somos Vitaldent” mostrava l’orgull de pertinença a una companyia que posava per davant de tots els pacients i la qualitat en l’atenció.

 

Amb la campanya promocional “Hay millones de nombres y el nuestro significa compromiso” l’empresa aconseguir desvincular-se de l’escàndol que amb l’eslògan “El compromiso Vitaldent” va reforçar la idea que encara que hi hagi milions de nom, el de Vitaldent està lligat a la transparència i l’honestedat amb els pacients, un compromís real.