Eines en línia de comunicació corporativa

Posted on Posted in blog

Amb més de 1.000 milions d’usuaris, Whatsapp s’ha convertit en l’eina més utilitzada de missatgeria instantània. Aquesta aplicació s’imposa, no només en el pla personal, sinó també en el professional, en moltes ocasions com el més important canal de comunicació de les empreses.

Però en el context corporatiu WhatsApp té certes deficiències. Existeixen en el mercat infinitat de plataformes que presenten una interfície més segura pel que fa a privacitat i seguretat emparades en la Llei de Protecció de Dades (LOPD). Hi ha altres opcions que  poden convertir-se en el canal de comunicació interna de l’empresa, amb prestacions més segures com les plataformes d’origen español: UPCnet o Talk, Enjoystr, Imbox.me o altres com Line i Telegram, etc.

No obstant això, és important conèixer els pros i contres de la missatgeria instantània corporativa en la comunicació interna. Una de les principals avantatges és la comunicació en temps real, informal, ràpida i directa. Es redueix l’ús del correu intern i el nombre de reunions. Especialment, és un potent canal de generació d’idees, brainstorming. Com a inputs negatius podem apuntar la dependència que crea en els usuaris, els estudis demostren que un 32% de treballadors tenen la necessitat de consultar l’aplicació de manera constant, com a conseqüència: estrès, distracció i una afectació directa del rendiment. ¿I en horaris no laborals? La manca de desconnexió.

En canvi, la comunicació externa empresa-clients té en la missatgeria instantània una potent eina per potenciar el flux de comunicació, com a canal d’atenció al client, vendre i fidelitzar. Hem de tenir en compte, en aquest cas, que tots els missatges de l’empresa han evocar els valors corporatius i de marca.